Visomithin

Opis jest aktualny 23.06.2014

  • Nazwa łacińska: Vizomitin
  • Kod ATX: S01XA20
  • Składnik aktywny: Bromek plastochinonylo-decylotrifenylofosfoniowy (bromek plastohinonildetiltrifenylofosfoniowy)
  • Producent: Mitotech Ltd. (Rosja)

Skład

W kompozycji znajdują się krople Skulacheva (Visomitin) bromo-chinonylo-decylotrifenylofosfoniowy - 0,155 mcg.

Substancje pomocnicze: chlorek benzalkoniowy 0,1 mg, chlorek sodu - 9 mg, hypromeloza - 2 mg, diwodorofosforan sodu - 0,81 mg, dodekahydrat wodorofosforanu sodu - 116,35 mg, roztwór wodorotlenku sodu - do neutralnego pH, woda - do 1 ml.

Forma wydania

Krople do oczu Skulacheva (Visomithin) to przezroczysty, bezbarwny lub lekko zabarwiony płyn. 5 ml takiej cieczy w fiolce-zakraplaczu, jedna butelka w kartonie.

Działanie farmakologiczne

Krople do oczu posiadają Vizomitin działanie keratoprotekcyjne.

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Farmakodynamika

Visimitin stworzył akademika Vladimir Petrovich Skulachev.

Krople do oczu zawierają bromochinonylo-decylotrifenylofosfoniowy (PDT) - pochodna plastochinon, pozostałości w strukturze trifenylofosfina. W niskich stężeniach substancja wykazuje silne działanie przeciwutleniacz i efekt stymulujący na epitelizację, łzawienie, zwiększoną stabilność filmu łzowego.

Farmakokinetyka

Nie przeprowadzono badań farmakokinetyki leku u ludzi. W badaniach na zwierzętach stwierdzono, że dystrybucja PDTF wystąpił w ciągu dwóch dni po podaniu dożylnym. Lek był obecny głównie w tkankach wątroby, nerek i serca w ciągu pierwszej godziny po podaniu. PDTF szybko ulega rozkładowi metabolicznemu i reakcji z białkami osocza.

Wskazania do stosowania

  • zespół suchego oka

Często pacjenci dają leki nierzetelne skutki, więc pamiętaj, że skuteczność spadków Skulacheva od zaćma nie jest udowodnione. Trwają badania w tym kierunku, jednak jest zbyt wcześnie, aby wyciągać wnioski.

Przeciwwskazania

  • alergia do któregokolwiek ze składników leku;
  • wiek jest krótszy niż 18 lat.

Efekty uboczne

Bardzo rzadko może się rozwijać reakcje alergiczne.

Instrukcja użytkowania Visimitin

Instrukcja na krople do oczu Skulacheva (Visomitin) zaleca wkraplanie leku do powieki 1-2 krople trzy razy dziennie. Czas leczenia jest ustalany przez lekarza prowadzącego i zależy od przebiegu choroby i nasilenia objawów.

Przedawkowanie

Nie ma doniesień o przedawkach narkotyków z miejscową aplikacją.

Interakcja

Jeśli konieczne jest jednoczesne stosowanie produktu Visimitin z innymi kroplami do oczu, odstęp pomiędzy wkropleniami powinien wynosić co najmniej 5 minut.

Warunki sprzedaży

Lek jest dostępny tylko na receptę.

Warunki przechowywania

Trzymaj z dala od dzieci. Przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze od 2 do 8 ° C.

Otwarta fiolka zaleca się przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze od 2 do 8 ° C i zużywać nie dłużej niż 1 miesiąc od momentu otwarcia.

Data wygaśnięcia

Okres trwałości wynosi jeden rok. Stosowanie leku po upływie terminu ważności (wymienionego na opakowaniu) jest zabronione. Otwartą fiolkę należy zużyć w ciągu jednego miesiąca.

Instrukcje specjalne

Jeśli zastosowanie leku powoduje krótkotrwały niewyraźny obraz wzroku, zanim zostanie całkowicie przywrócony, nie zaleca się siedzenia za kierownicą pojazdu i wykonywania czynności wymagających zwiększonej koncentracji uwagi.

Analogi

Obecnie nie ma analogu Visomitin o identycznym składzie.

Dzieci

Lek jest przeciwwskazany u osób w wieku poniżej 18 lat.

W czasie ciąży i laktacji

Kontrolowane badania wpływu leku na kobiety w okresie laktacji i kobiety w ciąży nie zostały przeprowadzone, więc nie należy stosować leku podczas ciąży i karmienia piersią.

Recenzje o Visomitin

Recenzje kropli do oczu Visomitin wskazują na zadowolenie pacjentów z efektów po użyciu leku. Negatywne opinie na temat Visomitin praktycznie nie występują, krople do oczu Skulachev rzadko powodują reakcje alergiczne. Wielu pacjentów zgłasza, że ​​te krople do oczu są skuteczne zaćma i jaskra, jednak nie udowodniono tego w kontrolowanych badaniach.

Cena Visimitina

Średnia cena kropli do oczu Visomitin w Rosji wynosi 480-595 rubli. Kup Vizomitin w Petersburgu będzie kosztować 465-760 rubli, w Nowosybirsku - 445-480 rubli, w Jekaterynburgu - 492-655 rubli.

Gdzie kupić Vizomitin w Moskwie?

Niemal wszystkie apteki w Moskwie ciągle mają dostęp do tego leku, zakres cen jest dość duży - od 440 do 620 rubli.

Cena kropli do oczu Academician Skulachev na Ukrainie to średnio 380 hrywien.

Krople dla oczu opinii profesora Kubacheva

Rzeczywistym problemem współczesnego człowieka jest redukcja ostrości wzroku, czasem aż do całkowitej utraty. Choroby oczu dotykają osób starszych, młodych ludzi, u dzieci występują podobne patologie. Istnieje wiele powodów, w tym dziedziczność, warunki ekologiczne, nadmierne obciążenie nerwowe, powikłania po chorobach wirusowych. W związku z tym, zanim badacze medyczni są ważnym zadaniem - opracowanie całkowicie nowych leków, które przyczyniają się do przywrócenia widzenia bez interwencji chirurgicznej.

Projekt medyczny na dużą skalę słynnego uniwersytetu

Okresowo na rynku farmaceutycznym pojawiają się leki z różnych problemów ze wzrokiem. Wiele z nich jest wystarczająco skutecznych, ale większość z nich nie leczy poważnych problemów, opóźnia jedynie rozwój choroby. W murach jednego z najsłynniejszych najstarszych uniwersytetów w kraju - Moskiewskiego Uniwersytetu Państwowego. Łomonosow - w związku z tym rozpoczął projekt medyczny, którego celem było opracowanie całkowicie nowego i skutecznego lekarstwa na choroby oczu, w tym spowodowane zmianami związanymi z wiekiem.

Opracowanie leku zajęło około sześciu lat, w projekcie wzięło udział trzysta umysłów naukowych oraz 50 laboratoriów i instytutów. Niemniej jednak nowy lek ma autora - naukowca o światowej renomie, akademika Skulacheva. Krople do oczu, których stosowanie sugeruje, że są w stanie w pewnym stopniu przywrócić wzrok, są obecnie certyfikowanym produktem medycznym i są aktywnie wdrażane przez oficjalną sieć aptek.

"Inteligentny produkt" kierunkowej akcji

Główną funkcją leku o nazwie "Visomitin" jest ochrona rogówki. Często rogówka oka cierpi na wysychanie, osoba odczuwa jednocześnie dyskomfort i uczucie "piasku w oczach", płonie, często mruga, ale ulga pojawia się w krótkim czasie. W rezultacie zaczerwienienie i bolesny wygląd oka.

Krople do oczu Skulachev całkowicie wyeliminować objawy suchego oka „zespołem”, a następnie jego wpływ jest skierowany do produkcji naturalnych łez oczy nawilżania i dodatkowo zapobiega powstawaniu nowych objawów. Nowy lek sam został sprawdzony przez samego autora - akademika Skulacheva. Przez rok używał kropel bez przerwy, zanim zdiagnozowano u niego "kataraktę". Pod koniec tego czasu lekarze, którzy obserwowali wybitnego pacjenta, stwierdzili, że operacja nie była już potrzebna. Krople do oczu Profesor Skulachev przede wszystkim mu pomógł znacznie poprawić stan widzenia.

Badania obiecującego leku

Do tej pory badania medyczne dowiodły działanie nawilżającego kropli do oczu "Visomitin", więc używaj tego leku, przede wszystkim jako keratoprotector. Pokazano to starczym zmianom w gruczole łzowym, wysuszeniu oczu ludzi, którzy spędzają dużo czasu przy komputerze, chorobach oczu z towarzyszącym objawem "suchego oka".

Badania nad lekiem trwają, głównym obiecującym kierunkiem jest możliwość wykorzystania kropli Skulacheva z zaćmy. Wyniki dotychczasowych badań klinicznych sugerują, że w niektórych przypadkach zaćma u pacjentów po zastosowaniu kropli początkowo spowolniła proces mętności. Umożliwia to założenie, że krople do oczu profesora Skulacheva będą w stanie leczyć kataraktę bez operacji.

Zastosowanie na tym etapie badań

Jednak założenie pozostaje założeniem, gdy staje się faktem - kwestią czasu. Dlatego okuliści nie wykluczają lek z listy leków do leczenia objawów zaćmy i jaskry, ale zaleca się stosowanie kropli akademika Skulachev w kompleksowej terapii, wraz z innymi oficjalny antiglaukomatoznymi oznacza normalizujące ciśnienie wewnątrzgałkowe. Przerwa między wkropleniem jednego leku do oka powinna wynosić co najmniej dziesięć minut, aby normalnie funkcjonowały. "Vizomitin", z reguły, mianować do trzech razy dziennie 1-2 krople w worku spojówkowym. Jeśli inny lek jest przepisywany rzadziej, wówczas pozostałe wkroplenia wykonuje tylko Visomitin.

Używaj ostrożnie...

Jak każdy lek, krople do oczu Skulachev mają przeciwwskazania do stosowania. Przede wszystkim jest to wiek 18 lat, więc lek nie jest przepisywany w leczeniu chorób oczu u dzieci. Ci pacjenci, którzy mają zwiększoną wrażliwość na składniki leku, również nie przepisują "Vizomitin" w celu uniknięcia wystąpienia reakcji alergicznych. Nie należy stosować leku w czasie ciąży, a także podczas karmienia piersią. W podwójnych wkropleniach różne leki obserwują odczucia, gdy należy unikać takich objawów, jak niewyraźne widzenie i niewyraźne widzenie, należy unikać zarządzania pojazdami podczas okresu leczenia.

Spowalnia starzenie się całego ciała... Mit?

Substancja czynna zawarta w kroplach do oczu „Vizomitin”, już przy niskich stężeniach ma wystarczająco silne działanie antyoksydacyjne. Autor unikalnego leku jest przekonany, że te krople do oczu, oprócz przywracania wzroku, pomagają spowolnić proces starzenia się całego organizmu. Niniejsza opinia opiera się na fakcie, że w niektórych chorobach biocząsteczka jest uszkadzana z powodu wzrostu aktywnego tlenu. Prowadzi to do tego, że komórki ciała są pozbawione ochrony. Zgodnie z akademika Skulachev, wprowadzenie „Vizomitina” spowalnia rozwój chorób takich jak udar mózgu, zawał serca, zaburzenia rytmu serca, jak również problemy z nerkami.

Kuracja dla takich pospolitych dolegliwości spowolni proces starzenia się organizmu i znacząco poprawi jakość życia. Fakt, że prof. Skulachev nie przyczynia się do zapobiegania wielu chorobom, dane potwierdzone przez oficjalną medycynę nie istnieją. Może to być postrzegane jako założenie autora-twórcy leku.

Przydatne właściwości Visomitin

Oprócz założeń, istnieją również fakty dotyczące korzystnego kierunkowego działania kropli do oczu nowej generacji. Przede wszystkim przeciwutleniające działanie Visomitin pomaga chronić komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, znacznie poprawia procesy metaboliczne w tkankach oka. Krople Profesora Skulacheva przyczyniają się do normalizacji produkcji własnych łez, zwiększenia stabilności filmu łzowego, zatrzymania zwyrodnienia gruczołu łzowego. Przy takim kompleksowym działaniu terapeutycznym "Visomitin" usuwa stan zapalny oczu w postaci zaczerwienienia, suchości, uczucia obcego ciała. Istniejące leki eliminujące "zespół suchego oka" działają na zasadzie "sztucznych łez", więc pacjent wymaga częstego wkraplania. Zgodnie z zasadą "naturalne łzy" działają tylko krople do oczu Skulacheva. Informacje zwrotne od pacjentów, którzy stosowali lek, pozwalają stwierdzić, że jego działanie - dłuższe i częstsze wkraplanie nie jest wymagane.

Starsi pacjenci i Vizomitin

Specyfika pacjentów w podeszłym wieku polega na tym, że nie wszystkie leki tolerują ich ciało, na tle przyjęcia mogą wystąpić różne skutki uboczne lub reakcje alergiczne. W instrukcji używania wielu leków można przeczytać, że są przeciwwskazane dla osób starszych lub zalecane do stosowania pod ścisłym nadzorem lekarza. Nie ma takich ostrzeżeń, aby używać "Visimitina". Według twórców, pacjenci w podeszłym wieku są dobrze tolerowanymi kroplami do oczu Skulacheva. Opinie są w większości pozytywne. Ludzie aktywnie polecają sobie nawzajem narkotyk, a wielu faktycznie obserwuje pozytywną dynamikę.

Pozytywna dynamika u osób starszych

Niektórzy pacjenci, u których zdiagnozowano "zaćma związana z wiekiem", zaczęli przygotowywać się do operacji wymiany soczewki. Zazwyczaj lekarze dają około dwóch miesięcy na procedury przygotowawcze w postaci wkraplania. Ucząc się o nowym leku, ludzie starsi używali kropli do oczu Skulacheva. Recenzje potwierdzają, że po pięciu miesiącach leczenia lekarze anulowali operację, ustalając zmniejszenie wielkości zaćmy.

Są tacy pacjenci, którzy nie zauważyli żadnych zmian po trzymiesięcznym kursie wkraplania za pomocą Visomitin. Twórcy twierdzą, że lek ten ma łagodne i, odpowiednio, powolne działanie. Dlatego powinien być używany regularnie i przez długi czas. Informacje zwrotne od niektórych pacjentów pacjentów potwierdzają tę opinię. Wiele wskazuje na znaczną poprawę w ciągu roku lub więcej w wyniku regularnego korzystania z kropli. Jest to spowodowane nieagresywnym działaniem leku, szczególnie nadaje się dla osób starszych. Wiele osób nazywa to "Skulacheva spada ze starości". Recenzje pacjentów w wieku powyżej 70 lat pozwalają stwierdzić, że ludzie regularnie używają kropli, aby zapobiegać problemom sercowo-naczyniowym.

"Visomitin" i młodsze pokolenie

Niestety, problemy z widzeniem pojawiają się nie tylko u osób starszych. Młodzi ludzie coraz częściej zauważają poważne naruszenia funkcji wizualnych. Coraz więcej pacjentów zwraca uwagę na krople Skulachev. Świadectwa młodych ludzi świadczą o obserwowanej pozytywnej dynamice i skuteczności leku.

Niektórzy pacjenci zauważają lekkie uczucie pieczenia w oczach na początku kursu, które trwa kilka tygodni. Twórcy zwracają uwagę na fakt, że nie jest to patologia, ta manifestacja jest związana ze stanem fizjologicznym błony śluzowej. Pozytywna informacja zwrotna dotyczy również młodych ludzi, którzy są zmuszeni do ciężkiej pracy przy komputerze. Ci, którzy nie wierzyli w skuteczność leku, zauważyli jednak, że po kilku tygodniach ból w oczach całkowicie zniknął, a zaczerwienienie zniknęło. Zdarzały się również przypadki polepszenia widzenia u pacjentów z odwarstwieniem siatkówki, chociaż wielu przyznaje, że nie spieszą się już do lekarza, ponieważ stały się znacznie lepsze. Aby oficjalnie naprawić, poprawa w tych przypadkach nie jest możliwa, jak również określenie rzeczywistego stanu widzenia.

Opinia okulistów na temat leku

Ostatnio coraz więcej lekarzy specjalizujących się w okulistyce zaleca swoim pacjentom "Visomitin". Szczególnie często w praktyce okulistów, zaczął się spotykać po oficjalnym wprowadzeniu na listę leków do leczenia zaćmy związanej z wiekiem i kropli do oczu jaskry profesor Skulachev. Opinie lekarzy pokazują, że stan pacjentów znacznie się poprawił w wyniku wkroplenia tych kropli. Okuliści twierdzą, że już nie można leczyć zaćmy związanej z wiekiem za pomocą kropli, ale można zrekompensować i poprawić stan widzenia.

Zgodność z zasadami przechowywania jest gwarancją skuteczności leku

Jest kilka negatywnych recenzji, których analiza ujawniła, że ​​pacjent niepoprawnie zapisywał krople do oczu Skulacheva. Przeglądy te dotyczyły niewystarczającej skuteczności leku, ale twórcy wskazywali na błąd pacjenta: lek jest przechowywany w lodówce. Przechowywanie w temperaturze pokojowej jest dozwolone przez nie więcej niż dwa dni, jednak należy unikać bezpośredniego światła słonecznego, a nawet światła z lamp. Niestety, nie zawsze można mieć pewność, że krople do oczu Skulachev były prawidłowo przechowywane w aptece. Informacje zwrotne na temat nieskuteczności leku, przestrzegając zasad przechowywania przez pacjenta, sugerują naruszenia popełniane przez farmaceutę w aptece, co może prowadzić do złej jakości leku.

Skład

W kompozycji znajdują się krople Skulacheva (Visomitin) bromo-chinonylo-decylotrifenylofosfoniowy - 0,155 mcg.

Substancje pomocnicze: chlorek benzalkoniowy 0,1 mg, chlorek sodu - 9 mg, hypromeloza - 2 mg, diwodorofosforan sodu - 0,81 mg, dodekahydrat wodorofosforanu sodu - 116,35 mg, roztwór wodorotlenku sodu - do neutralnego pH, woda - do 1 ml.

Forma wydania

Krople do oczu Skulacheva (Visomithin) to przezroczysty, bezbarwny lub lekko zabarwiony płyn. 5 ml takiej cieczy w fiolce-zakraplaczu, jedna butelka w kartonie.

Działanie farmakologiczne

Krople do oczu posiadają Vizomitin działanie keratoprotekcyjne.

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Farmakodynamika

Visimitin został stworzony przez akademika Władimira Pietrowicza Skulacheva.

Krople do oczu zawierają bromochinonylo-decylotrifenylofosfoniowy (PDT) - pochodna plastochinon, pozostałości w strukturze trifenylofosfina. W niskich stężeniach substancja wykazuje silne działanie przeciwutleniacz i efekt stymulujący na epitelizację, łzawienie, zwiększoną stabilność filmu łzowego.

Farmakokinetyka

Nie przeprowadzono badań farmakokinetyki leku u ludzi. W badaniach na zwierzętach stwierdzono, że dystrybucja PDTF wystąpił w ciągu dwóch dni po podaniu dożylnym. Lek był obecny głównie w tkankach wątroby, nerek i serca w ciągu pierwszej godziny po podaniu. PDTF szybko ulega rozkładowi metabolicznemu i reakcji z białkami osocza.

Wskazania do stosowania

zespół suchego oka

Często pacjenci dają leki nierzetelne skutki, więc pamiętaj, że skuteczność spadków Skulacheva od zaćma nie jest udowodnione. Trwają badania w tym kierunku, jednak jest zbyt wcześnie, aby wyciągać wnioski.

Przeciwwskazania

alergia do któregokolwiek ze składników leku; wiek jest krótszy niż 18 lat.

Efekty uboczne

Bardzo rzadko może się rozwijać reakcje alergiczne.

Instrukcja użytkowania Visimitin

Instrukcja na krople do oczu Skulacheva (Visomitin) zaleca wkraplanie leku do powieki 1-2 krople trzy razy dziennie. Czas leczenia jest ustalany przez lekarza prowadzącego i zależy od przebiegu choroby i nasilenia objawów.

Przedawkowanie

Nie ma doniesień o przedawkach narkotyków z miejscową aplikacją.

Interakcja

Jeśli konieczne jest jednoczesne stosowanie produktu Visimitin z innymi kroplami do oczu, odstęp pomiędzy wkropleniami powinien wynosić co najmniej 5 minut.

Warunki sprzedaży

Lek jest dostępny tylko na receptę.

Warunki przechowywania

Trzymaj z dala od dzieci. Przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze od 2 do 8 ° C.

Otwarta fiolka zaleca się przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze od 2 do 8 ° C i zużywać nie dłużej niż 1 miesiąc od momentu otwarcia.

Data wygaśnięcia

Okres trwałości wynosi jeden rok. Stosowanie leku po upływie terminu ważności (wymienionego na opakowaniu) jest zabronione. Otwartą fiolkę należy zużyć w ciągu jednego miesiąca.

Instrukcje specjalne

Jeśli zastosowanie leku powoduje krótkotrwały niewyraźny obraz wzroku, zanim zostanie całkowicie przywrócony, nie zaleca się siedzenia za kierownicą pojazdu i wykonywania czynności wymagających zwiększonej koncentracji uwagi.

Analogi

Mecze według kodu ATC na poziomie 4:

Obecnie nie ma analogu Visomitin o identycznym składzie.

Dzieci

Lek jest przeciwwskazany u osób w wieku poniżej 18 lat.

W czasie ciąży i laktacji

Kontrolowane badania wpływu leku na kobiety w okresie laktacji i kobiety w ciąży nie zostały przeprowadzone, więc nie należy stosować leku podczas ciąży i karmienia piersią.

Recenzje o Visomitin

Recenzje kropli do oczu Visomitin wskazują na zadowolenie pacjentów z efektów po użyciu leku. Negatywne opinie na temat Visomitin praktycznie nie występują, krople do oczu Skulachev rzadko powodują reakcje alergiczne. Wielu pacjentów zgłasza, że ​​te krople do oczu są skuteczne zaćma i jaskra, jednak nie udowodniono tego w kontrolowanych badaniach.

Cena Visimitina

Średnia cena kropli do oczu Visomitin w Rosji wynosi 480-595 rubli. Kup Vizomitin w Petersburgu będzie kosztować 465-760 rubli, w Nowosybirsku - 445-480 rubli, w Jekaterynburgu - 492-655 rubli.

Gdzie kupić Vizomitin w Moskwie?

Niemal wszystkie apteki w Moskwie ciągle mają dostęp do tego leku, zakres cen jest dość duży - od 440 do 620 rubli.

Cena kropli do oczu Academician Skulachev na Ukrainie to średnio 380 hrywien.

WER.RU

Visimitin spada 0.155 mcg / mL 5 mL

Apteka 36.6

Krople Visimitine są oczne. 5mlMITOTEH

ZdravZona

Visomitin 0,155mkg / ml krople do oczu 5ml butelki-dropperMitotech Ltd.

IFK Pharmacy

Vizomitin (drops Skulacheva) Framon ZAO / Mitoteh Ltd., Rosja

PROSZĘ ZAUWAŻYĆ! Informacje o lekach na stronie są uogólniające, gromadzone ze źródeł publicznych i nie mogą służyć jako podstawa do podjęcia decyzji o stosowaniu leków w trakcie leczenia. Przed użyciem leku Vizomitin należy koniecznie skonsultować się z lekarzem.

Forum o zniszczeniu ciała szklistego oka

Menu nawigacji

Referencje użytkownika

Informacje o użytkowniku

Leczenie. Lek Skulacheva

Uwagi użytkownika 281 strona 320 z 377

Udostępnij to2812012-10-30 09:09:20

  • Autor: Volmar
  • Początkujący z muchomor
  • Zarejestrowany od: 2012-10-28
  • 3 posty
  • Szacunek: +2
  • Dodatnie: +0
  • Ostatnia wizyta:
    2012-12-02 16:55:22

Zwróć uwagę na pudełko, Napis "Visomitin" jest wypukły, być może w celu utrudnienia go kucia.

Edytowane: Volmar (2012-10-30 09:13:18)

Udostępnij to2822012-11-21 11:56:37

  • Autor: Kubanes
  • Początkujący z muchomor
  • Lokalizacja: Krasnodar
  • Zarejestrowany od: 2006-07-25
  • 0 postów
  • Szacunek: +0
  • Dodatnie: +0
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 59 [1958-08-11]
  • Ostatnia wizyta:
    2017-03-17 11:31:59

Pojawił się i mamy Vizomitin.Preobrel, zaczęliśmy kapać Po 3 tygodniach
odczułem pewien dyskomfort (pewne zmęczenie i irytacja
oczy). Zostałem zmuszony do kupowania kropli Vizin, aby zmniejszyć ich dyskomfort
i przestał kapać Visomitin. W tym tygodniu nie kapie Visomitin
jakby wszystko było w porządku.
Myślę, że znowu spróbuję zacząć kapać. Może ktoś też był
Taki efekt? Vizomitin kapał 2 razy dziennie (rano i wieczorem nie
nosić go do pracy) Przy okazji, w momencie wkraplania nie było
reakcje takie jak pieczenie i tym podobne.

Edytowane: 0 Kubanes (2012-11-21 11:58:36)

Udostępnij to2832012-11-21 17:05:00

  • Autor: Irbis3000
  • Spiderman
  • Zarejestrowany: 2012-07-20
  • Posty:
  • Szacunek: +23
  • Pozytywny: +2
  • Ostatnia wizyta:
    2018-03-01 00:31:14

Rozcieńczone 2 fiolki visomethin! Pozostał zadowolony. Myślę, że kupię jeszcze jedną fiolkę.

Vizin nie powinien kapać przez długi czas, powoduje dyskomfort i pieczenie. Ale Balarpan + Visomethin jest prawdziwym lekarstwem.

Udostępnij to2842012-11-21 21:41:56

  • Autor: Dtm
  • Zaawansowane muchy
  • Zarejestrowany: 2012-04-16
  • Posty: 0
  • Szacunek: +5
  • Dodatnie: +0
  • Płeć: mężczyzna
  • Ostatnia wizyta:
    2014-03-24 09:17:34

Muchy nie wpłynęły?

Udostępnij to2852012-11-22 00:01:18

  • Autor: Smart31
  • Doświadczony flywort
  • Zarejestrowany dlatego: 2012-01-19
  • 0 postów
  • Szacunek: +8
  • Pozytywny: +1
  • Ostatnia wizyta:
    2018-04-07 08:06:06

Udostępnij to2862012-11-22 00:53:52

  • Autor: Maczeta
  • Superinsecticide
  • Lokalizacja: Mińsk
  • Zarejestrowany od: 2010-01-18
  • Posty: 0 Członkowie:
  • Szacunek: +253
  • Pozytywny: +590
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 31 [1986-09-11] Automatyczne tłumaczenie z rosyjskiego przez Google
  • Skype: PaladinVCT
  • Ostatnia wizyta:
    2018-06-08 23:26:41

U mnie też z powodu zapalenia pęcherzyka, ale przypomnę, że mam lekkie wyrzuty powiek, mogę od tego albo tego, nie trzeba grzeszyć na preparacie.

Udostępnij to2872012-11-22 10:53:46

  • Autor: Irbis3000
  • Spiderman
  • Zarejestrowany: 2012-07-20
  • Posty:
  • Szacunek: +23
  • Pozytywny: +2
  • Ostatnia wizyta:
    2018-03-01 00:31:14

Visometaine w pierwszej kolejności może spowodować pieczenie, ale powinno szybko przejść. Vizin nie może kapać przez długi czas, daje efekt tymczasowy, a potem tylko gorzej.

Visometaine nie działa natychmiast. Po 1-2 miesiącach zobaczysz, że twoje oczy same się podlewają. Na przykład, ponieważ w pomieszczeniu jest niewielki powiew (z okna lub kondeya), tj. oczy ożywają. Mają przerwę na ochronę. Suchość w oczach stopniowo zanika. Nawiasem mówiąc, suchość i piasek są odczuwane tak samo, ale to nie to samo. Piasek jest bardziej katastrofalnym zjawiskiem. Powstaje z powodu złego metabolizmu i myślę, że wpływa on na powstawanie much.

Balarpan to cud. Działa na rogówkę, czyni ją bardziej przejrzystą. Zacząłem dostrzegać szczegóły i zacząłem rozpoznawać ludzi na ulicy, nie gorszych od reszty. A co najważniejsze Balarpan łagodzi napięcie z oczu. Tj. nie czujesz zmęczenia w oczach siedząc przy komputerze. By the way, instrukcje mówią, że te krople chronią kolagen.

Dlatego myślę, że kilka Vizomitin + Balarpan jest bardzo dobrym narzędziem.

Ponadto badania wykazały, że siarczan keratanu oraz siarczan chondroityny mają zdolność do absorbowania promieni ultrafioletowych, które są chronione jako samej rogówki i struktur wewnętrznych części oka (soczewkę, tęczówki, ciała szklistego, siatkówkę) przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Ponadto substancje te zwiększają stabilność tkanki łącznej rogówki środki kolagenolityczne (uwalniające kolagen), zapobieganie rozwojowi w nim procesów zapalnych i destrukcyjnych oraz - co jest bardzo ważne - odgrywanie ważnej roli regulacyjnej w procesach metabolizmu soli wodnej w rogówce

Został zredagowany przez Irbis3000 (2012-11-22 10:57:52)

NIEBEZPIECZNA MEDYCYNA

BADBED.RU: BADB, INSTRUMENTS, SCRUBS

Krople Skulachev dla oczu - Visomitin. Recenzje

Środki do leczenia chorób oczu Krople Skulacheva lub Visomithin pojawił się na rynku bardzo niedawno, ale rozwój leku rozpoczął się 10 lat temu - w 2003 r. w instytucie badawczym nazwanym po Belozersky. Akademik Władimir Skulachev, jego nazwisko, nadzorował rozwój i otrzymał lekarstwo. Skulachev zbudował swoją koncepcję na tym, że starzenie się organizmu wiąże się z aktywnymi formami tlenu, które uszkadzają właściwości ochronne komórek. Zadaniem Skulacheva i jego współpracowników było opracowanie takiego antyoksydantu, który spowalniałby skutki uszkodzeń, na ogół zatrzymałby starzenie się organizmu jako całości.

W trakcie wieloletnich eksperymentów na zwierzętach efekt został częściowo potwierdzony: zwierzęta doświadczalne były mniej podatne na starzenie, ujawniły się sukcesy w zapobieganiu stanom prowadzącym do ataków serca, udarom, niedokrwieniu, niewydolności nerek. Ale podczas gdy Skulachev skupił się na choroby oczu - Eksperymenty z psami i końmi wykazały przekonujący postęp w leczeniu zaćmy - choroby, która nadal nie nadaje się do leczenia. Warto zauważyć, że finansowanie badań na początku zaangażowanych w Oleg Deripaska, a następnie projekt zainteresowany Chubais i Rosnano. Nie trzeba dodawać, że takie obiecujące badania przyciągają. Ale mówienie o opracowywaniu "pigułek na starość" jest często zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe. Z drugiej strony Vladimir Skulachev i jego projekt nie mogą być porównywane z tymi szarlatanami i ich wynalazkami - które zwykle piszemy na naszej stronie internetowej.

Co oni reprezentują w tej chwili? Krople lub jony Skulacheva, otrzymał imię Visomithin? Chociaż jest po prostu keratoprotector (ochrona rogówki oka) - i nikt nie obiecuje magicznego uzdrowienia. Cena leku wynosi około 500 rubli. Vizomitin można przepisać w celu nawilżenia, normalizacji produkcji łez w zespole suchego oka. Taka "ostrożna" lista zeznań nie jest przypadkowa. Vizomitin przechodzi badania kliniczne w FDA (Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków), a po wydaniu werdyktu tej organizacji może być dostępna na światowym rynku farmaceutycznym. Równolegle prowadzone są badania w zakresie leczenia zaćmy i jaskry - jednak Visomitin dostępny obecnie na rynku rosyjskim - nie leczy tych chorób. Miejmy nadzieję, że badania Skulacheva przyniosą pożądany rezultat.

Będziemy szczęśliwi recenzje, komentarze i wiadomości od naszych gości na temat Kapel Skulacheva lub Visomitina.

Na podstawie badań Skulachev: Mitovitan w surowicy


Jeśli materiał jest dla Ciebie ważny - udostępnij go w swojej sieci społecznościowej:

Vizomitin - spada z innowacyjnym podejściem do leczenia chorób oczu

Visomitin odnosi się do leku o całkowicie nowym podejściu do leczenia chorób oczu. Jest to innowacyjny przeciwutleniacz, który neutralizuje aktywny (zły) tlen w mitochondriach (centrach energii komórkowej).

Wyjątkowość leku polega na penetracji dodatnio naładowanych cząsteczek bezpośrednio do mitochondriów.

Takie ukierunkowane dostarczanie wymaga niewielkiej ilości silnego przeciwutleniacza, aby uzyskać pożądany efekt.

Wysoka aktywność przeciwutleniająca Vizomitin pozwala na klasyfikację leku jako innowacyjnego leku nowej generacji.

Jest skuteczny w leczeniu chorób, które obecnie uważa się za trudne do wyleczenia, a nawet nieuleczalne.

Informacje z instrukcji i nie tylko

Vizomitin to kropla do oczu w postaci klarownej, bezbarwnej lub lekko zabarwionej cieczy. W inny sposób lek nazywa się "Drops Skulacheva", "Ionami Skulacheva" - nazwany na cześć akademika V. Skulacheva, pod którego kierownictwem opracowano lek.

Forma uwalniania - w postaci butelek 5 ml.

Unikalne właściwości kropli do oczu

Substancja czynna Visomitin w niskich stężeniach ma silne działanie antyoksydacyjne. Z tego powodu pojawiają się użyteczne właściwości Visomitinu:

  • ochrona komórek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników,
  • normalizacja produkcji własnych łez,
  • zwiększona stabilność filmu łzowego,
  • poprawa procesów metabolicznych w tkankach oka,
  • zaprzestanie degeneracji gruczołu łzowego,
  • poprawa jego funkcjonowania,
  • eliminacja stanu zapalnego oczu (zaczerwienienie, ciało obce i suchość).

Wielu pacjentów wypróbowało działanie Visomitinu, o którym pisali w swoich recenzjach. Możesz je przeczytać na końcu artykułu.

Czytaj dalej o innych kroplach do oczu - instrukcje dla leku Oftagel. Skład, właściwości użytkowe i przeciwwskazania leku + lista opinii i ceny.

W następnym artykule (tuts) przegląd witamin - Complivit Ophthalmo. Dlaczego i jak prawidłowo je stosować.

Spowalnia starzenie się całego organizmu

Academician V. Skulachev jest pewien, że Visomitin zapobiega starzeniu się całego organizmu. W niektórych chorobach wzrasta aktywny tlen (uszkadzające biomolekuły), a komórka traci swoją ochronę.

W rezultacie rozpoczyna się rozwój chorób związanych z wiekiem:

  • udar mózgu,
  • zawał mięśnia sercowego,
  • arytmia serca,
  • niedokrwienie nerek.

Wprowadzenie do mitochondrium, takie silnym antyoksydantem jak Vizomitin można leczyć chorób związanych z wiekiem, a to spowalnia proces rozpadu całego organizmu.

Do kogo przeznaczony jest preparat

Krople Vizomitin są wyświetlane, gdy:

  • związane z wiekiem zmiany w gruczole łzowym,
  • zespół suchego oka,
  • "Zespół komputerowy".

Ponieważ preparat wciąż się poprawia, na dłuższą metę zostanie przepisany, gdy:

Wstępne dane z trwających badań klinicznych wskazują na wysoką skuteczność preparatu Visomitin w leczeniu zaćmy bez operacji.

Jak korzystać

1-2 krople wstrzykuje się do worka spojówkowego dziennie trzy razy. Czas trwania kursu określa lekarz, który zależy od ciężkości objawów choroby.

Inne przydatne informacje na temat Visomitine

Jeśli to konieczne, jednoczesne stosowanie innych kropli do oczu między nimi, odstęp powinien wynosić co najmniej 5 minut.

Po wkropleniu niewyraźne widzenie może czasami występować przez krótki czas. Do czasu odzyskania nie można prowadzić pojazdów ani wykonywać czynności wymagających zwiększonej uwagi.

Krople powinny być przechowywane w nieobecności światła w temperaturze od 2 do 8 ° C. Ich okres trwałości wynosi jeden rok. Otwarta fiolka powinna być używana przez miesiąc.

Analogi

Obecnie nie ma analogów Vizomitin z tym samym aktywnym składnikiem.

W rosyjskich aptekach średnia cena Visomitin wynosi 499 rubli. W drogeriach Ukrainy lek kosztuje średnio 380 UAH.

Opinie ludzi na temat wyników aplikacji Visomitin

Lisa. Moje oczy stają się zmęczone i suche. Pod koniec dnia całkowicie czerwony. Okulista wyznaczył Visomitin w przekonaniu, że usunie wszystkie problemy. Wcześniej używałam kropli Sitain Ultra. Zajęło mu to tylko pół godziny, a potem znowu. Vizomitin I kapie przez dwa miesiące. Najpierw do 4 razy dziennie. Teraz tylko rano przed pracą i wieczorem. W pracy nie biorę. Wrażenie jest dobre. Moje oczy przestały się wysychać.

Elena. Vizomitin kapie trzy miesiące, jedna kropla dwa razy dziennie. Przed użyciem wizja wynosiła +2,25. Ostatnio sprawdzone - to +1.75. Tak, sam obserwuję poprawę widzenia. Zacząłem pracować na moim komputerze bez okularów.

Wszystkie recenzje o Lutein Complex! Przeczytaj opinie pacjentów, czy lek jest warty swojej ceny?

W wiadomościach (link) o tym, co powoduje krwotok w oku.

Ilya. Stosuję Vizomitin w trzecim miesiącu. Zacząłem od 4 razy dziennie. Bałem się przyzwyczaić do oczu, gdy krople nie działały. Ale nic się nie martwiło. Teraz ściekam w weekend raz (prawie nie siedzę przy komputerze), a w dni robocze dwa razy (rano i wieczorem). Ból i ból w moich oczach zupełnie zniknęły. Wynik jest zadowolony.

Roman. Jeśli to konieczne, muszę pracować na komputerze przez długi czas. Czasem dziennie przez 10 godzin. Oczy są bardzo zmęczone i suche przez cały czas. Okulistę przepisał Visomitin. Kapałam w drugim miesiącu. Oczy przestały być zmęczone. Oschłość minęła. Krople naprawdę pomogły.

Natalia. Moja mama została zdiagnozowana z powodu zaćmy związanej z wiekiem. Powiedzieli, że za około dwa miesiące konieczna będzie operacja, która zastąpi soczewkę. Mama postanowiła nie spieszyć się z operacją i kupiła krople dla oczu Vizomitin. Piąty miesiąc kapie. Ostatnio pokazała się lekarzowi i powiedziano jej, że operacja nie była potrzebna, ponieważ zaćma stała się mniejsza.

We wszystkich przypadkach stosowania Visimitinu nastąpiła poprawa widzenia. Jednak warto wiedzieć o przeciwwskazaniach do tego leku.

Należą do nich:

  • nadwrażliwość na składniki leku,
  • ograniczenia dotyczące wieku 18 lat,
  • ciąża.

Jeśli w okresie laktacji istnieje potrzeba przepisywania, wówczas w trakcie leczenia należy porzucić karmienie piersią.

Zespół "suchego oka" jest chorobą związaną ze związanym z wiekiem zmniejszeniem ilości wytwarzanej łzy i pogorszeniem jego jakości. Istniejące leki do jej leczenia są w rzeczywistości opcjami dla "sztucznych łez", wymagających ciągłego procesu wkraplania w celu odtworzenia normalnej liczby łez w oku.

Zasadniczo odmienne podejście do leku "Vizomitin". Jest to pierwszy na świecie zarejestrowany przeciwutleniacz do bezpośredniego działania na metochondria. Do tej pory, Vizomitin jest jedynym lekiem, który nie tylko łagodzi objawy, ale także zmaga się z przyczynami choroby.

Czy artykuł pomógł? Być może pomoże to twoim przyjaciołom! Kliknij jeden z przycisków:

Innowacja w postaci kropli do oczu lub unikalnej Visimitin

Krople Visomitin lub Skulachev stanowią innowacyjny rozwój rosyjskich naukowców. Zupełnie nowe podejście do mechanizmu działania leku umożliwia lekarzom i pacjentom skuteczne leczenie szerokiej gamy chorób oczu.

Ponieważ jednak substancja wciąż zyskuje zaufanie, a wraz z nią popularność, czas przyjrzeć się nowościom okulistyki.

Sekret sukcesu

Praktycznie w każdej komórce ciała znajdują się mitochondria - takie mini elektrownie, które są zdolne do uzyskiwania użytecznej energii. Produktem ubocznym ich pracy są aktywne formy tlenu, które powodują śmierć komórek w dużej liczbie. Przeciwutleniacze mogą walczyć z tym trendem.

Rozwój substancji czynnej zarządza Vladimir Petrovich Skulachev, biochemik, doktor nauk. Od 2005 roku jego prace mają na celu poznanie mechanizmów biologicznego utleniania i tworzenia geroprotektorów (związków, które zwiększają oczekiwaną długość życia).

Składnik aktywny kropli do oczu ma nazwę chemiczną pióro - bromek plastohinonildetsiltrifenilfosfoniya, a zatem jest on zwykle określany mianem SkQ1. To właśnie te cząsteczki niosą same w sobie "jony Skulacheva", które mogą zapobiegać śmiertelnym procesom.

Pierwszy na świecie przeciwutleniacz, pracujący na poziomie mitochondriów, oddziałuje na oczy natychmiast w kilku kierunkach:

  • poprawia łzawienie;
  • wspomaga odnowę nabłonka;
  • stymuluje procesy metaboliczne;
  • poprawia jakość filmu łzowego;
  • chroni komórki przed negatywnym wpływem wolnych rodników.

Kontynuowane są badania wpływu "jonu Skulacheva" na ciało. Chociaż nic nie można powiedzieć o, ale istnieją badania dotyczące skuteczności związku ze związanym z wiekiem zwyrodnieniem plamki żółtej, tj. Zaburzeń w centrum siatkówki. Ta choroba jest główną przyczyną utraty wzroku po 50 latach.

Złożony efekt Visomitin pozwala na stosowanie go w przypadku zespołu suchego oka, konsekwencje intensywnego obciążenia komputera, a nawet początkowy etap zaćmy związanej z wiekiem. Rozległe wskazania do stosowania do tej pory zostały przetestowane w badaniach klinicznych, ale badania nad lekami są kontynuowane. Lek jest przepisywany i w obecności bólu w oczach z ruchem gałki ocznej (aż do ustalenia przyczyny).

Innowacyjna formuła leku nie ma analogii na świecie

Skład i podstawa działania kropli do oczu Brinzopt zostały opisane tutaj.

Funkcje wydania

Oprócz głównego związku (jego stężenie wynosi 0,155 μg na 1 ml), skład kropli zawiera:

  • chlorek benzalkoniowy;
  • hypromeloza;
  • woda do wstrzykiwań i inne substancje.

Mieszanina wygląda jak klarowna lub lekko zabarwiona ciecz. Opakowanie zawiera instrukcje i butelkę z zakraplaczem o pojemności 5 ml. Lek można przechowywać przez 2 lata od daty wydania w lodówce (ciemne miejsce w temperaturze 2-8 stopni). Po otwarciu kropli musisz spędzić miesiąc.

Regeneracja tkanek od wewnątrz

Podnieś analogowe krople do oczu, które może mieć Broksinak.

Instrukcje specjalne

W związku z tym nietypowe zakazy stosowania tego narkotyku ze względu na charakter oddziaływania nie są. Istnieją ogólne środki ostrożności i przeciwwskazania:

  • Ponieważ nie przeprowadzono żadnych badań u kobiet w ciąży i karmiących piersią, nie zaleca się przepisywania leczenia tym lekiem. Gdy potrzeba terapii jest kategoryczna, należy przerwać karmienie piersią.
  • Nie eksperymentuj z dziećmi. Wiek do 18 lat jest powodem wyboru innej strategii leczenia.
  • Każda substancja jest w stanie wywołać indywidualną alergię, a Visomitin nie jest wyjątkiem. W przypadku nadwrażliwości na składniki kropli, aplikacja jest przerywana.
  • Substancja jest kompatybilna z innymi lekami. Ale między wkropleniami powinna zająć co najmniej 5-10 minut.

Terapii, szczególnie z wyraźnymi problemami błony śluzowej, może towarzyszyć krótkotrwały dyskomfort (pieczenie, rzeźbienie). To nie wskazuje na alergię, ponieważ takie odczucie znika po 1-2 tygodniach.

Jak rozszyfrować wskaźniki visometrii, kliknij link.

W żadnym wypadku nie należy zapominać, że taka innowacyjna metoda leczenia musi być przestrzegana przez wykwalifikowanego lekarza. Przypisuj krople, monitoruj dawkowanie i czas stosowania tylko przez specjalistę. Nie bez powodu w aptekach Vizomitin jest wydawane na receptę.

Oftagel wspomaga szybkie gojenie tkanek

Poważnym objawem wymagającym natychmiastowej uwagi u lekarza jest stan zapalny powiek.

Niekorzystne reakcje

Przewidywanie 100% prawdopodobieństwa wystąpienia indywidualnego działania leku na organizm jest niemożliwe. Dlatego nie wyklucza się występowania alergii, krótkotrwałego dyskomfortu w oczach po wkropleniu.

Ciecz praktycznie nie dostaje się do krwiobiegu, więc nie było żadnych ogólnoustrojowych negatywnych objawów. Podobnie nie ma dowodów na możliwość przedawkowania.

Lek nie wpływa na zdolność prowadzenia samochodu ani na inne potencjalnie niebezpieczne działania. Tylko w przypadku niewyraźnego widzenia po wkropleniu należy poczekać na jego powrót do zdrowia.

Nawilżanie 24 godziny na dobę

Co jest niebezpieczne i jak wyeliminować obrzęk górnej powieki jest szczegółowo opisane w artykule.

Instrukcje użytkowania

Kompozycję należy zaszczepić w worku spojówkowym (przestrzeń między dolną powieką a jabłkiem). Czas trwania leczenia zależy od rozpoznania i ciężkości stanu.

W przypadku pacjentów dorosłych, w przypadku zaburzeń łzawienia i podrażnienia, Visomitin jest przepisywany trzy razy dziennie po 1-2 krople na każdy narząd. W przypadku zaćmy dawka jest podobna, ale okres jej stosowania można zwiększyć do 6 miesięcy. Decyzję o kontynuowaniu leczenia preparatem do oczu powinien podjąć lekarz.

Soczewki kontaktowe należy usunąć przed wkropleniem. Możesz je założyć następnego dnia po intensywnej terapii.

W przypadku dzieci nie zaleca się stosowania leków.

Naturalna łza jest zaprojektowana, aby chronić przed uczuciem "piasku" i zmęczenia

Szybko usuń ból i stany zapalne na powiekach pomogą krople do oczu Fiolka.

Vizomitin Analogues

Unikalna kompozycja do oczu nie zastępuje identycznego związku aktywnego. Każda alternatywa, którą można zaoferować, jest wybierana na podstawie bardziej tradycyjnego leczenia diagnozy.

Tak więc przy "suchym oku" i zaburzeniach komputerowych można zastosować inne krople: Oftagel, Naturalna łza, Opt, Vidisik i inne. Konserwatywne leczenie zaćmy prowadzi się wyłącznie pod okiem okulisty.

Ważne informacje dotyczące rozwoju bakteryjnego zakażenia oka - instrukcje stosowania kropli do oczu Vigamox.

Kategoria cenowa

Lek wszedł na rynek stosunkowo niedawno, ale rosyjska produkcja nie pozwala podnieść kosztów na wysokość nieba. Analogi kropli mogą odnosić się do obu funduszy budżetowych i przekraczać cenę Visomitin.

Krople Vizomitin traktują starzejące się oczy

Krople Visomitin SkQ1 leczy starość oka i choroby oczu związane ze starzeniem się: suche oczy, zaćma, itp.

Krople Visomitin SkQ1 zawiera przeciwutleniacz SkQ1, wynaleziony przez grupę naukowców kierowaną przez akademika Władimira Skulacheva. Sket visomycyna przerywa starość oka. Możesz także przeczytać o tym, czym jest Yona Skulacheva (tutaj).

Starzenie się człowieka to program biologiczny zakodowany w naszym genomie. Pod wpływem tego programu z wiekiem nasze mitochondriami (elektrownie wewnątrz komórek w organizmie) gwałtownie rośnie syntezie wolnych rodników, które zatruwają organizm, niszcząc naszą zatrucia komórek DNA i spowodowania, które nazywamy starości.

Krople Visomitin SkQ1 jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem, którego skuteczność jest tysiąc razy większa lub lepsza od wszystkich znanych koenzymów Q10. Jest to jedyny przeciwutleniacz na świecie, który może przeniknąć do wnętrza mitochondrialnego oka - gdzie powstają aktywne formy tlenu zwane wolnymi rodnikami, które powodują jego starość (suche oczy, zaćma, utrata wzroku).

Przenikanie do mitochondriów Krople Visomitin SkQ1 niszczy te bardzo radykalne.

SkQ - z powodu ujemnego ładunku jest to jedyna forma substancji sprawdzona w badaniach zdolnych do dostania się do mitochondriów ciała i niosących przeciwutleniacz.

Krople Vizomitin są traktowane starzejące się oczy

Zastosowanie w medycynie: Krople Vizomitin jest najbardziej skuteczny w leczeniu zespołu suchego oka i zaćmy związanej z wiekiem.

Naukowa ważność skuteczności: Długoterminowe badania naukowe całkowicie udowodniły zdolność Yonova Skulacheva do spowolnienia, zatrzymania i odwrócenia procesu starzenia się organizmu. Krople Visomitin pomyślnie zdał test na ludzkich ochotnikach w USA w 2014 roku.

Źródła: możesz kupić na oficjalnej stronie, klikając link.

Jak i ile używać: Zakopaj w oczach 1-2 krople 3 razy dziennie. Czas trwania leczenia wynosi od 6 miesięcy do roku. http://skq-project.ru/doc/index.php?ID=46

Drogi czytelniku. Jeśli uważasz, że materiał tego bloga jest przydatny i chcesz, aby ta informacja była dostępna dla wszystkich, możesz pomóc w promowaniu bloga, poświęcając mu tylko kilka minut swojego czasu. Aby to zrobić, kliknij link.

Dodaj komentarz Anuluj odpowiedź

Będziemy wdzięczni, jeśli po przeczytaniu artykułu pozostawisz swoje komentarze. Twoja opinia jest bardzo ważna, aby materiał bloga był bardziej pouczający, zrozumiały i interesujący.

52 komentarze do "Krople Vizomitin leczą starzenie się oka"

Normalny aloes - naturalny przeciwutleniacz nie próbował?
Tak, w każdej roślinie pełnej przeciwutleniaczy!

Ha-Ha! Tak, przez 6-8 miesięcy leczenia osioł będzie miał nowe uszy. To znaczy, ciało
z pewnością poradzi sobie z problemem przez tak długi czas.
W skrócie, jeśli efektem jest poczekanie po 6 miesiącach leczenia,
to nie jest środek. To jest oszustwo! Przez 6 miesięcy komórki będą aktualizować się i wszystko przeminie!

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Yuri. Osobiście nie popieram Ykona Skulacheva. Widziałem badania na yonach, które były sfałszowane.

Jeśli nie obsługują jonów Skulachev Dlaczego publikuje informacje o nich na zasobie? Poprzez umieszczenie takiego Pablik wprowadzić czytelników w błąd, uważamy, że masz do zaoferowania do wiadomości nowy i ekscytujący produkt, ale w końcu okazuje się, że nie obsługują tego kierunek... nonsens!

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Ten artykuł w tej sekcji nie jest aktualny. Jeśli zostanie całkowicie usunięty z witryny, Yandex obniży witrynę w wynikach wyszukiwania i trafi do promocji

A skąd wiadomo, że artykuł nie ma znaczenia? Poszedłem do niej z tekstu Rzeczywistego i nie wskazuje niczego, co nie jest rzeczywiste. Tylko z komentarzy możesz się dowiedzieć.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Wejdź do menu bez znaczenia i tam zobaczysz wszystkie nieistotne artykuły

Bardzo podobnie jak nadzieja dla H warunkowym KROPLE Skulachev, ale niestety, ja kapać przez około rok.. nie ma wyników w ogóle,, 5 ml. ZA 650 RUBLE JUST GATHERING....

Krople działają. Sprawdziłem siebie. Ciało zaćma sama nie może sobie poradzić przez 6-8 miesięcy, a jedynie wzmocnić jej wieku jest naturalnym procesem starzenia się, a krople działają na poziomie komórkowym, wszystkie przeciwutleniacze i hamują jego rozwój, ale kiedy brane regularnie może i usunąć ten problem, Tylko jeśli zaczniesz je brać.

Dlaczego ten artykuł znajduje się w archiwum? Co jest w niej przestarzałe?

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Mówi, że Yona Skulacheva hamuje proces starzenia. I tak nie jest. Tak. Pomagają w leczeniu starzejących się oczu. Ale być może oczy i skóra są jedynymi narządami, w których starzenie przyspiesza z powodu nadmiernej akumulacji wolnych rodników. Dla całego organizmu tak nie jest. A raczej przeciwnie.

Muszę powiedzieć, że to, co uratowało mnie od początkowego stadium zaćmy, a co jeśli nie zostałem poradzony przez lekarza, prawdopodobnie byłbym bez wizji, a nawet bez oka.

Zdrastvujte, przepraszam, jeśli mam wiele błędów, jestem Bułgarem. Znaczy mam zaćmę, wszyscy lekarze mówią za skalpelem, czytam i czytam w Internecie, ponieważ dla mnie wszystko wydaje się przerażające. W ten sposób znalazłem artykuł (i samą stronę, dzięki, trzeciego dnia przeczytałem już). Rok temu znaleźliśmy cukrzycę 2, ale myślę, że ma ona dużo czasu. To ciekawe, lekarze udzielili mi wszelkich porad, ale nikt nie mówi o witaminach - ani lekarz diabetolog, ani okulista (mieszkam w Hiszpanii, pracuję jako międzynarodowy szofer).

Moje pytanie brzmi - czy jest jakiś opinia CAN-C.NET chodzi zaćma krople, Babizhaev powiedzieć że traktuje rannym Herd, jak to możliwe, a prawie żaden z pacjentów nie znaleźliśmy w sieci... Ja już zamówiłem, spróbuję, ale nadal interesuje mnie widok ofiar. Za kilka miesięcy podzielę się informacjami.

I kolejne pytanie, ponieważ czytałem, że nie ma smisli biorącej witaminy ze względu na niekompatybilność, czy jest gdzieś stolik kogoś, z kim można być razem, a kto nie? Dozowanie na każdej stronie jest inne.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Yura. Dobry wieczór.
Najłatwiej jest wymienić soczewkę oka zaćmą. Możesz spróbować kropli vizomityny. Nic nie wiem o kroplach CANC.NET.
Niekompatybilność witamin można znaleźć tutaj.
http://nestarenie.ru/vitaminy-i-mikroelementy.html

Dziękuję bardzo, tablet jest bardzo przydatny. O CAN-C raskazhu też za 3-4 miesiące, zaczynam brać witaminy i robić masaż i ćwiczenia.
Ćwiczenia eti znalezione w sieci, młody Ukrainiec podzielił się, od 6 dioptrii do zera. W tym lub w nim, gdy mówi zezowanie z powodu antybiotyków, okazało się, że... jeszcze nie znam wyniku, ale logika jest. Oczy Myjsziego są indywidualne, ale podoba im się, że cała reszta słabnie od czasu, jeśli nie używa. Jestem jak prof. kierowca ciężarówki wie, że wszyscy starzy kierowcy mają minus, a jako komp. Wiem, że wszyscy intelektualiści to plus. Toest to rodzaj adaptacji do obk. środkowy.

Mój przyjaciel przepisał Visomitin z zespołem suchego oka, kilka dni później była ulga.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Sergey. Moja opinia na temat witamin Vitrum. Jeśli występuje niedobór witamin, co jest rzadkie u osoby, która normalnie karmi, są one uzasadnione. W innych przypadkach nie sądzę.

Cześć, Jeśli ktoś wie, czy możliwe jest kroplowanie w oczy visomycyny, bez zdejmowania soczewki (po południu), p-sta, odpowiedz. W końcu do leczenia rannego. Stopień zaćmy, jak rozumiem, trzeba kapać krople 3 razy dziennie.

Cześć, Jeśli ktoś pomógł w leczeniu wczesnego stadium zaaplikowania zaćmy 2 razy dziennie, proszę powiedz mi. Żeby przeciekać soczewki w ciągu dnia, nie odważę się tego zrobić i praktycznie niemożliwe jest zdejmowanie i zakładanie soczewek w pracy.

Yura, czy krople kapujesz 2 lub 3 razy dziennie?

Kupiłem te krople Vizomitin i nie chcę ich używać, ponieważ, po pierwsze, palą bardzo mocno z oczu, a po drugie, po prawie pół godziny jest to bardzo niewygodne! I efekt, którego nie zauważyłem absolutnie nie...

Dzisiaj usłyszałem w radiu fragment transmisji o Vizomitinie. Naprawdę chcę wierzyć. Pytaj, czy zastosowanie kropli w makulodistrofii jest skuteczne?
Dziękuję.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Witam, miałem operację na pęknięcie oko plamki (siatkówki) po Vizomitin mianowany na okres sześciu miesięcy, ja kapać przez 3 miesiące, efekty wizualne i nie czują poprawy tozhe.Dazhe zaczął wątpić, czy nadal kapie? Lek nie jest tani, może spróbować potem inny? Doradzam..... Konsultacja z lekarzem jest dla nas problematyczna. Muszę udać się do innego miasta.. Dzięki...

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Alfia. Niestety, nigdy nie podjąłem zerwania siatkówki.

Nie jestem pewien, czy lek należy przyjmować w każdym wieku ze względu na zapobieganie starzeniu się oka. ze względu na zainteresowanie zaczęły ostatnio spadać te krople (chciałem dostać kurs), chociaż mam 31 lat i nie ma na to bezpośrednich dowodów. Po 2-3 tygodniach od przyjęcia nastąpiło pewne niewyraźne widzenie. po zakończeniu przyjmowania po pewnym czasie minęło lub miało miejsce. w skutki uboczne tego nie jest opisane, więc nie wiem, z powodu tego, co powstało (być może jest to wynikiem nadmiaru przeciwutleniaczy w ciele lub czegoś innego, ponieważ biorę szereg leków przeciw starzeniu się), ale kontynuuję przyjmowanie leku Co więcej - nawet mniej, niż określone kursy - prawdopodobnie, nie będę. w rzeczywistości, poza Vizomitinem, biorę już pewną liczbę przeciwutleniaczy per os (niech, MB i nie tak aktywnie bezpośrednio dla oka).

Cześć, A jeśli oczy nie przeszkadzają, tj. nie ma zespołu suchego oka i zaćmy związanej z wiekiem, ale w wieku 48 lat chcę zrobić coś, aby zapobiec starzeniu się oka, co powinienem zrobić ?, będę wdzięczny za odpowiedź.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Przeszedł pseudonaukę. Na początku programowa teoria starzenia się została odrzucona przez społeczność naukową. Od DiGrey do Moskaleva.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Nie ma znaczenia, że ​​jest odrzucony. Moskalov i di Grey to ci sami naukowcy, co Kublachevowie. Niemniej jednak nie popieram teorii zaprogramowanego starzenia się. Niemniej jednak, w badaniach klinicznych udowodniono występowanie wiizomityny w leczeniu zespołu suchego oka. Nie ma to nic wspólnego ze starzeniem się - to tylko lekarstwo na zespół suchego oka.

Nieustannie odczuwano suche oczy, piasek w oczach.
Po tygodniu stosowania kropli objawy ustąpiły, a więcej (już kilka miesięcy) nie pojawiają się.

Szanowni Państwo! Może być tak wiele opinii, jak to możliwe, przede wszystkim opinia tych, którzy używali tego narkotyku jest ważna, a następnie lek pomaga lub jest oszustwem. Nie wyklucza taki, że naukowcy byli w stanie dokonać przełomu w dziedzinie farmakologii, ale w naturze dużo przeciwutleniaczy, ale nie są one skuteczne, czy wyraża się nieznacznie osłabiony, które muszą być podjęte w ciągu roku, co byłoby uzyskać jakikolwiek efekt. I takie wyrażenia: "Jak minie z czasem" - wybaczcie mi po prostu nie poważnie, może sama biegunka pójdzie i tak, to jest wątpliwe. W podeszłym wieku, gdy osoba w wieku 60 lat sama nic nie przekazuje, ale odwraca się, jako śnieżka do starych ran dołącza się do nowych, itp.

Pracuję jako programista. Kiedy pojawiły się problemy z suchymi oczami, zaczął używać wizomityny. Gdzieś w miesiącu aplikacji sytuacja z oczami znacznie się poprawiła. A teraz przez 2 lata używam tych kropli. Zauważyłem, że jeśli długiej przerwie w stosowaniu, sytuacja z suchości oka i zmęczenie pogarsza się ponownie, choć powoli, więc ostatni raz je stosować stale, 2 razy dziennie (rano i wieczorem na 2. drop). Podsumuj. Krople działają jednoznacznie i bardzo dobrze, każdy tutaj nic by nie powiedział. Przynajmniej 2 z moich problemów zdecydowałem - to jest suchość i zmęczenie oczu. O wszystkim innym, co podano w adnotacji do przygotowania typu zaćmy i tak dalej. Nie mogę nic powiedzieć. I jeszcze więcej kropli visomitinu nie poprawia wzroku. U mnie krótkowzroczność średniego stopnia.
Przez 2 lata użytkowania moja wizja nie uległa poprawie i nie pogorszyła się.

P / S Dodam jeszcze jedną krótką obserwację. Jest lato, a jeśli jest jasny, słoneczny dzień, to wydaje mi się, że moje oczy stały się lepiej tolerowane przez bezpośrednie światło słoneczne, tj. mniej mrużąc oczy w jasny słoneczny dzień.

Kapal Visomitin 6 miesięcy od zaćmy, zgodnie z zaleceniami, nie zauważyłem wyniku, nie znalazłem żadnych zmian w badaniu.

W pełni potwierdzam to, co zostało powiedziane wcześniej.

To absurdalne do przeczytania. Spojrzałem na Internet, przeczytałem i rzuciłem się na poszukiwania. Zaskakująco znalezione w naszym mieście. Kupił od razu 3 flakonchiki na 560 pocierania Jeszcze w drogerii powiedziałem lub powiedziałem, że dla mnie nosi, od. on rzadko się zdarza. Wszystko tak zaprojektowane: w torbie z kroplami wylać z lodówki butelkę zamrożonej wody... Zaczęło ściekać z mężem. Mam zaćmę i to jest dla profilaktyki. Żadne z nas się nie zbliżyło. Nie pamiętam wszystkiego, ale pojawił się swędzenie. Coś, o czym nikt nie napisał, że pokonał zaćmę. I suche oczy - kup deficyt za 36 rubli, a będziesz szczęśliwy! Jaka szkoda rzucić!

Wypróbowałem "krople Skulacheva", nie odczułem żadnej specjalnej poprawy w widzeniu. Nie lepsze niż zwykłe krople do oczu! Oczywiście, akademik może się wydawać, że wprowadzenie przeciwutleniaczy w mitochondriach nie może mieć wspaniałą akcję po prostu dlatego, że wynika z teorii, ale autorzy wynalazków mają tendencję do przeceniania ich możliwości. Wszystkie teorie są niedoskonałe i tylko doświadczenie może coś udowodnić. Ale doświadczenie jest ograniczone - ktoś da efekt, ktoś nie. Skulachev ponieważ opracowano jego „jony Skulachev” nie tylko do leczenia oka - machnął zwalczania starzenia się w ogóle... W międzyczasie, zwalczanie wolnych rodników jest tylko jednym ze sposobów, aby przedłużyć życie. I nie jest to najbardziej efektywny - obsesję na punkcie tej samej idei zapaleńców z Instytutu Fizyki Chemicznej Akademii Nauk ZSRR miało BHT w dużych dawkach, ale nic z tego przedsięwzięcia nie działa (w końcu laboratorium Gerontologii ilościowy zamknięte), i nie może się zdarzyć, ponieważ dana osoba nie jest polimerem, które powinny być chronione przed zniszczeniem termiczno-oksydacyjnym pod wpływem tlenu! Głupotą jest podejście do bardzo złożonego obiektu jako bardzo prostego... Jest to odpowiednie tylko w pierwszym przybliżeniu i jest typowe dla początkujących i amatorów.

To samo dotyczy eksperymentów na myszach, u ludzi nie znika.

Z zespołu suchego oka, a także z łzawienia, który objawia się w wietrzną pogodę, bardzo mi pomógł olej z rokitnika zwyczajnego. I zaczęło to nie brać za to, ale jako źródło naturalnych witamin a i e. Po 2 miesiącach dziennego spożycia 10 kapsułek dziennie, nagle zauważyłem, że na ulicy oczy już nie podlewały! Potem w jakimś artykule przypadkowo przeczytałem, że olej pomaga

Pijemy taurynę, której korzyść jest sprawdzona i dlaczego nie stosujemy kropli z suchości oka Tauryny, produkowanej na bazie tej tauryny? Ja i wszyscy moi przyjaciele używamy ich od momentu pojawienia się w aptekach, wszyscy są bardzo szczęśliwi. Od początku ich stosowania nie pogorszyło się widzenie, a oczy prawie nie ulegają zmęczeniu podczas pracy z tabletem, a zmęczenie powodowało mniejsze obciążenie.

Moja krótkowzroczność to -11. Sporo rzeczy spłynęło, głównie Indian Ujala itp. Bez rozmowy o naszych sklepach ze zdrową żywnością. W rzeczywistości efekt O. Cataracts. Moja opinia jest głęboko w mojej głowie, ale jak to rozgryźć? Od lekarzy nie ma żadnej pomocy, jeśli tylko okulary mogą być mocniejsze do wyboru, ale bez leczenia. Pew Ogovit, luteina idr. Powiedz komuś i coś.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Najważniejszą rzeczą jest gimnastyka dla oczu. A ile masz lat? Może nie jest za późno na operację i rozwiązanie problemu

Dmitry, cześć. Byłem 65. Wczoraj w nocy skierowany przez lekarza pili atorwastatyny 10 mg / dzień trzeciego piły / I po 50 minutach spadł wizję, światło stało troitsya w oczach, silny ból w głowie, nie spać do 4 dni, po czym upił kovalola. Pogotowie zostało powiedziane, że setka nie może pomóc. Teraz nic się nie zmieniło w moich oczach, wszystko się rusza. A wszystkie głosy są hałaśliwe. Jestem we łzach i zszokowany. Teraz jest jeszcze niższa niż -11. Jestem we łzach i zszokowany. W poniedziałek zapisałem się do oka i terapeuty, który wyznaczył Atorvastatin.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Światło. W badaniach klinicznych takich właściwości atorwastatyny nie spotkałem. Możliwe, że masz zbieg okoliczności. Zwłaszcza, że ​​już się odwołałeś. Jeśli twoja krew nie jest zbyt płynna, możesz spróbować pić piracetam 3 mg dziennie. Poprawia płynność błon komórkowych i poprawia zaopatrzenie mózgu. Być może to jest twój powód. Ale nie jestem lekarzem i nie mam prawa cię wyznaczać. Dlatego to moja rada na własne ryzyko i ryzyko. Dla informacji piracetam (jeśli nie ma niewydolności nerek) jest jedną z najbezpieczniejszych substancji kiedykolwiek zsyntetyzowanych przez człowieka.

Dmitry, jutro idę do oka i terapeuta. Co mówią. Ale, zdecydowanie, ufam ci bardziej. Piracetam,
prawdopodobnie, podnieci mnie. Nie brałem tego wcześniej. Zrobiłem kurs mexidolu i koryksiny. Widząc Phenibuta i Corvalola, Concorus przestał od niego skurcz oskrzeli, Indapamid również wystartował. Zostawiła Ramipril i Raunatin. Ale czasami musisz dogonić carinfar lub moksonidynę. Kaptur nie działa. Problemy z PA, menopauzą, VSD, niedokrwieniem mózgu, arterioskleroza mózgu, torbiel cały stos. Potrzebuję jakoś traktować nerwy, chociaż nie jestem zdenerwowany, ale jakbym się wzniósł, bardzo poruszony. Jestem już zdezorientowany we wszystkim. I nie wiem. Cukier jest normalny, cholesterol wynosi 6,3. Czy kupiłeś lub kupiłeś MK7, a co do picia? Atorwastatyna, nie będę.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Jestem zaangażowany w anti-aging. To pytanie powinno zostać rozwiązane przez lekarza

Dmitry, otrzymał tomografię komputerową głowy. Torbiel na móżdżku 12x11x14. Wnioski Umiarkowana ekspansja podpajęczynówkowego płynu mózgowo-rdzeniowego. Retrocerebular torbieli pajęczynówki. Nie ujawniono miejsc patologicznej gęstości z substancji mózgu w warunkach rodzimego badania. Lekarz okulista powiedział lub powiedział w trosce o to, co jest neurotyczne i skierowane do neurologa. Oczekiwanie na nagranie. A na czubku głowy ból i robaki gryzą i kapią. Jak mogę to zrozumieć? Tabletki Przyjmuję Raunatin 1 rano i wieczorem Ramipril 5 mg. Rano ciśnienie wynosi 100/70 pulsu 75, wieczorem w normie i jeśli dodam moksonidynę lub Corinfar, ale puls po południu 85, w nocy 75. Czy to jest niebezpieczne? A wielka nerwowość jest mentalna. Zostaliśmy wysłani na oko Fedorovskaya 11 stycznia. Pomóżcie mi proszę o poradę.

Tylko lekarz może ci polecić. Mogę tylko udostępniać dane badawcze

Jestem zaangażowany w anti-aging. To pytanie powinno zostać rozwiązane przez lekarza

Czy te krople działają?

Mam 70 lat. Krótkowzroczność (-6). Wprowadzają stopniową zaćmę. Zacząłem kopać krople visomitin w 2014 roku (mój kolega czytał w pracy w LAD). Około miesiąca kopie 2 razy dziennie, a miesiąc 3 nie. Zaćma stała się mniejsza, pole widzenia się rozjaśniło. Dużo pracuję z komputerem (wykonuję rysunki na autocade-CD). Dzięki lepszej wizualizacji dla programistów. Lekarze rzadko są badani, a przynajmniej okulista był 2 lata temu. Mam również dystrofię siatkówki ("brukowana nawierzchnia").

Dodaj komentarz Anuluj odpowiedź

Będziemy wdzięczni, jeśli po przeczytaniu artykułu pozostawisz swoje komentarze. Twoja opinia jest bardzo ważna, aby materiał bloga był bardziej pouczający, zrozumiały i interesujący.

Spis treści

Subskrybuj nowości

Chcesz uzyskać szansę na zobaczenie świat przyszłości na własne oczy? Jeśli tak, to musisz żyć długo i znacznie spowolnić proces starzenia się twojego ciała. W tym celu oferujemy uczestnictwo w programie "Niestarzejący się".

Pomoc dla bloga

Aby blog istniał, musisz zapłacić za nazwę domeny, za hosting, za promocję. Jeśli chcesz pomóc w płatności za hosting, nazwę domeny, możesz przekazać darowizny na konto Jestem indeksem. Pieniądze: 410012847316235 i zgłoś to pocztą. Dowiedz się, jak możesz pomóc w rozwoju bloga.

Książka "Diagnoza starzenia się"

Drodzy czytelnicy! Chcę wam udostępnić bezpłatną książkę z Mikhailem Batinem "Diagnoza starzenia się". Jest to pierwsza książka naukowa i praktyczna na ten temat, napisana po rosyjsku. Dowody są całkowicie zdemontowane, z odniesieniami do badań. Książka zawiera wiele zdjęć i wykresów. Jest przeznaczony do praktycznego użytku w celu przedłużenia życia.

Książka o długowieczności

Drodzy czytelnicy! Chciałbym przedstawić Wam książkę jednego z czołowych naukowców w Rosji oraz w świecie naukowców zajmujących się zwalczaniem starzenia się "Jelito z długiej wątroby. 7 zasad diety, która spowalnia starzenie się »

EKG serca w domu

Cel tego bloga

  • Wszystko zaczęło się w 2005 r., Gdy naukowcy zauważyli, że jeden z gatunków ssaków nigdy nie funkcjonuje w pełni - był to "nagi kopacz".
  • Do 2005 roku ludzie po prostu nie szukali takich zwierząt. Od dzieciństwa przyzwyczailiśmy się wszyscy do idei, że wszystkie żywe istoty na tym świecie oczekują starości i śmierci. Od wielu lat zajmujemy się starzeje normę i nie zauważył, że wiele zwierząt, które nie są funkcjonalnie zestarzeć wokół mieszka, mają wysoką żywotność i umrzeć funkcjonalnie młodszy: Golec Piaskowy, bat, wal grenlandzki, krokodyla, Słoń, Galapagos żółwia, rekina, karp i okoń morski, hydra, jeżowiec morski, arktyczny mollusk islandzki, wiele gatunków ptaków.
  • To było po 2005 roku, że wielu gerontologów wierzyło w możliwość zatrzymania procesu funkcjonalnego starzenia się osoby, radykalnie zwiększając oczekiwaną długość życia.